Vakantie annuleren bij corona-uitbraak niet gedekt

Goed nieuws voor globetrotters! Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft op 15 juni de reisadviezen voor zestien Europese landen versoepeld. Heb jij plannen om weg te gaan? Houd er dan wel rekening mee dat de voorwaarden van je annuleringsverzekering zijn veranderd.

De belangrijkste wijziging is dat een corona-uitbraak op jouw vakantiebestemming voor geen enkele nieuwe reisverzekering een geldige annuleringsreden is. Heb je al een (doorlopende) reisverzekering, dan geldt hetzelfde voor een reis die je nu boekt. Dat komt omdat corona sinds 11 maart officieel een pandemie is en dus geen onzeker voorval of onverwachte gebeurtenis.

Geldige annuleringsredenen
Het kan natuurlijk ook dat je zelf ziek wordt, door corona of door iets anders. Met een doktersverklaring krijg je dan meestal wel een annuleringsvergoeding. Ook ontslag kan een geldige reden voor annuleren zijn, maar verzekeraars gaan daar verschillend mee om. Lees de polisvoorwaarden dus goed door of ga even te rade bij een Erkend Financieel Adviseur.

Minstens één overnachting
Nu we het toch over voorwaarden hebben: wist je dat je alleen een beroep op je reisverzekering kunt doen als je langer dan een dag weg bent? Je moet zelfs kunnen aantonen dat je tenminste één overnachting hebt geboekt. Ga je een dagje naar een pretpark of een museum en wordt je telefoon of camera gestolen, dan vergoedt je reisverzekering dus niets.

Toch verzekerd
Misschien kun je in zo’n situatie terugvallen op je inboedelverzekering met buitenshuisdekking. Een andere optie is een kostbaarhedenverzekering of een specifieke verzekering voor elektronica of mobiele apparatuur.

Heb jij alles op orde?
Heb je een vraag over dit artikel of wil je weten of jouw vakantie-gerelateerde verzekeringen goed op orde zijn? Neem dan zeker even contact met ons op.