Waarom de rechtsbijstandverzekering (BELANGRIJK) is

Rechtsbijstand, het zal de meeste consumenten nog weinig zeggen wat het precies is en waarvoor het nuttig is. Desondanks is deze ‘onbekende’ verzekering wel heel erg belangrijk, misschien wel een van de belangrijkste in de hedendaagse wereld.

Wat is rechtsbijstand?
Een rechtsbijstandverzekering is een speciale verzekering die vergoeding biedt voor kosten van benodigde rechtshulp. Een rechtsbijstandverzekering kan dekking bieden op diverse terreinen, oftewel modules.

Wat doet een rechtsbijstandsverzekeraar
Uw rechtsbijstandsverzekeraar biedt u juridische bijstand door een jurist of door gespecialiseerde advocaten en andere deskundigen. Ook de kosten die een gerechtelijke procedure met zich meebrengen vallen onder de dekking van een rechtsbijstandverzekering. Een rechtsbijstandverzekering kan behalve bij conflicten ook uitkomst bieden in het geval van (onterechte) strafvervolging. Wanneer u te maken krijgt met strafvervolging voor een misdrijf of overtreding, dan kan het zijn dat u via uw rechtsbijstandverzekering recht hebt op rechtshulp gedurende het verloop van de strafzaak. NB: het is in zo’n geval wel noodzakelijk dat de betreffende zaak wel binnen de verzekerde module of modules valt. Wanneer u bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering voor verkeer heeft afgesloten biedt dit geen recht op juridische bijstand in een strafzaak op fiscaal gebied.

Waarom is het belangrijk?
In onderstaande plaatje is te zien welke bijdrage u betaalt voor een rechtshulp wanneer u geen rechtsbijstandverzekering hebt. De bijdrage die u moet betalen is afhankelijk van het inkomen dat u per jaar verdient. Dit kan zo per hoogte aardig oplopen. U ziet dat bij een inkomen van boven de €27.3000 alleen of €38.600 samen dat u niet eens in aanmerking meer komt voor een subsidie. Vooral voor deze categorie inkomen is een rechtsbijstandverzekering heel erg belangrijk, een geschil zit namelijk zo al in een klein hoekje.Mogelijkheden
Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot rechtsbijstand? Dat kan, wij als Sahai Financiële diensten bieden namelijk rechtsbijstandverzekeringen aan. Graag bekijken wij met u samen wat we hierin kunnen betekenen. Dit kunt u doen door met ons contact op te nemen via het mail adres: advies@sahai.nl of ons telefoonnummer: 074 242 2357