Welke essentiële verzekeringen heb ik als bedrijf nodig?

Als je net een nieuw bedrijf hebt opgericht komt daar veel bij kijken. Daarbij denk je als beginnend bedrijf al niet gauw aan verzekeringen afsluiten, terwijl dit wel heel belangrijk is. Dit zorgt er namelijk voor dat alle bedrijfsrisico’s worden afgedekt en dat je niet gelijk bij een schade in de problemen komt. In deze lijst hieronder bespreken wij welke verzekering echt benodigd zijn voor uw bedrijf om af te sluiten. Dit nemen wij voor elke categorie door.
 

Verzekeringen voor een bedrijfspand en bedrijf:

  • Gebouwenverzekering: Hiermee verzeker je het gebouw tegen schade zoals bijvoorbeeld brand, ontploffing en veel meer. Het lijkt in de kern wel redelijk op een opstalverzekering die je voor je eigen huis hebt.
  • Glasverzekering: Met een glasverzekering is al het glas in je gebouw goed verzekerd. Dit tegen verschillende vormen van glasbreuk.
  • Bedrijfsschadeverzekering: Hiermee verzeker je het mislopen van omzet en brutowinst als bijvoorbeeld je bedrijf schade oploopt. Hierdoor kun je minder produceren of geheel niet meer produceren. Dit noemen ze de bedrijfsschade.
 

Verzekeringen voor goederen en inventaris:

  • Inventarisverzekering: Hiermee verzeker je de meubels en inrichting die je in je bedrijfspand zelf hebt neergezet. Dit zijn wel spullen die je nodig hebt om het werk uit te voeren.
  • Goederenverzekering: Hiermee verzeker je de handelsgoederen die in je pand opgeslagen liggen. Dit zijn bijvoorbeeld grondstoffen, eindproducten of andere handelswaar.
 

Aansprakelijkheidsverzekeringen:

  • Bedrijfsaansprakelijkheid verzekering: Hiermee verzeker je de schade die wordt veroorzaakt doe het toebrengen van directe materiële schade of financiële schade door je bedrijf.
  • Rechtsbijstandverzekering: Hiermee is het risico gedekt voor advocaat kosten en juridisch advies voor als je bijvoorbeeld een geschil krijgt met personeel, klant of leverancier. Hiervoor kunnen de kosten vaak oplopen.

Natuurlijk zijn er vele andere verzekeringen voor je bedrijf mogelijk. Dit hangt af wat voor bedrijf je hebt en welke risico’s jezelf wilt dragen. Wil je hierover meer weten en kijken wat mogelijk is? Dan helpen wij je graag hiermee. Dit kun je doen door een afspraak met ons in te plannen of door contact met ons op te nemen via onze email: advies@sahai.nl of ons telefoonnummer: 074-242-2357